Sanacija cevi z epoksi prevleko

nanos epoksi smole nuflowTehnologija in epoksi prevleka, ki jo uporabljamo, je primerna za cevi od premera ½ – 12 col (12 do 300mm).

Epoksi prevleka vodovodnih cevi, tehnoloških cevovodov in mehanskih sistemov je primerna za različne tekočine in pline. Tehnologija nanosa prevleke je neodvisna od stanja cevi, zato se lahko izvaja tudi na uničenih in poškodovanih ceveh. Vse to se izvaja brez menjave cevi, zato ni potrebnih nobenih gradbenih del v, ali izven objekta.

Prevleka se uporablja kot dolgoročna rešitev za preprečevanje korozije in razpokanja cevi. Zelo pogosto se uporablja tudi kot preventiva za doseganje dolge življenske dobe obstoječih vodovodnih sistemov brez posebnega vzdrževanja.

Izdelki in oprema

Nu Flow izdeluje lastne epoksi smole in zagotavlja najvišje možne standarde pri nadzoru kakovosti. Pitna voda, v ceveh, ki so obdelane z Nu Flow tehnologijo popolnoma izpolnjuje, ali presega vse industrijske standarde za varna živila. Pričakovana življenska doba epoksi prevleke je 100 let. Na Japonskem je v uporabi že preko 40 let, v ZDA pa že 25 let. Nu Flow je lastnik licence za patentirano epoksi smolo in prevleko pri ameriški mornarici. Tu lahko omenimo dva patenta Nu Flow, ki sta v uporabi kot tehnologija lnijske sanacije cevi in 17 patentov, ki so tudi povezani z industrijo.

Tehnologija za pitno vodo

notranjost cevi prevleka nuflowNajnovejša tehnologija obnove vodovoda je sedaj na voljo tudi vam. Tehnologija je uporabna v stanovanjskih stavbah, poslovnih objektih ter ostalih javnih objektih. Proces sanacije je enostaven, vendar izjemno učinkovit, saj se sanacija vrši v cevi sami. Plašč, ki se izdela v notranjosti cevi je primeren tako za bakrene, kot pocinkane cevi. Material – epoksi smola preprečuje puščanje, varuje cev pred mikro razpokami in je dolgotrajna rešitev za vodovod, saj ne prepušča morebitne kontaminirane snovi.

Obnova tehnoloških cevovodov

Nu Flow ima razvito tudi tehnologijo za obnovo tehnoloških cevovodov. Tehnologija je namenjena za sanacijo škropilnikov za zaščito pred požarom, hladilne linije, linije vroče vode, prezračevalne sisteme in sisteme za stisnjen zrak. Sanacija po sistemu notranje prevleke poteka tako, da cevi najprej temeljito očistimo, potem pa na notranji strani stene prevlečemo z epoksi smolo, ki skrbi, da ne pride do ponovne korozije. Tako so cevi funkcionalne in ne povzročajo puščanja in sistemskih napak.