Epoksi smole

nanos epoksi smole nuflowPri sanaciji cevi uporabljamo epoksi premaze, ki služijo kot notranje obloge cevi. Nu Flow je tudi ekskluzivni zastopnik za ameriško mornarico, ki mu že vrsto let zaupa obnove vodovodnih cevi. Epoksi smole imajo pričakovano življenjsko dobo 100 let. Na Japonskem je v uporabi je že preko 40 let, v ZDA pa že skoraj 25 let.

Raziskave in razvoj

Nu Flow sodeluje z ameriško mornarico, s katero ima sklenjeno licenčno pogodbo za uporabo epoksi premaza ter za samo obnovo vodovodnih cevi. Enak sistem uporabljamo od leta 1980 tudi za obnovo vodovodov v stanovanjskih hišah, poslovnih stavbah in vseh stavbah splošnega družbenega pomena.

Smo edini med podjetji, ki uporablja tehnologijo lokalne sanacije poškodovane cevi (LSPC) v Severni Ameriki, ki že toliko časa testira svojo tehnologijo v različnih agresivnih in spremenljivih podnebnih pogojih.

notranjost cevi prevleka nuflowNaš proizvod epoksi APL 2000 je še vedno najboljši izdelek trenutno na trgu. Kljub temu, da je sam nanos v notranjosti cevi tanek, pa je dovolj vzdržljiv, da v svoji življenjski dobi ne spreminja svojih karakteristik. Tanek nanos epoksi obloge omogoča neoviran pretok vode. Epoksi smola zdrži tudi zunanje vplive, kot so npr. pomiki zaradi potresa in temperature pod lediščem. Epoksi smolo testiramo pri temperaturi 140°C (60), zdrži pa tudi kratkotrajne temperaturne šoke do 180°C (80), ki so pogosti v poslovnih in industrijskih objektih. Reprezentativni vzorci naših epoksi smol, ki so dokazali, da je obloga dovolj kvalitetna za uporabo v vodovodnih cevovodih, so bili pregledani v podjetju Underwriters Laboratories Inc.

Nu Flow že od leta 1990 izpopolnjuje tehnologijo LSPC za obnovo poškodovanih cevovodov. Tehnologijo in materiale tudi . Naše epoksi obloge izpolnjujejo zahteve standardov NSF/ANSI 14. Nu Flow ima prijavljenih tudi veliko patentov. Nekaj patentov pa smo registrirali tudi skupaj z našimi partnerji.

Epoksi za pitno vodo

Nu Flow izdeluje epoksi za pitno vodo v najsodobnejšem centru v Oshawi, v Ontariu. Epoksi smole za pitno vodo imajo ustrezne certifikate in so namenjene ravno za pitno vodo. Seveda se lahko uporabljajo tudi v drugih primerih, kot so cevi za hladilno vodo in sistemi za ogrevanje.

Epoksi smole za kanalizacijske cevi

Ker je potrebna posebna lastnost epoksi smole, da prenese tudi mehanske obremenitve, je ta vrsta epoksi smole uporabna predvsem za odtočne cevi. Največkrat po sistemu nogavice. V okviru obstoječe kanalizacijske cevi izdelamo novo cev, ki funkcijsko nadomesti poškodovano staro cev. Sistem se uporablja že preko 25 let. Uporablja pa se tudi za sistem lokalne sanacije po sistemu kapsule. Da bi omogočili strog nadzor nad kvaliteto, Nu Flow izdeluje epoksi v najsodobnejšem centru v Oshawi, v Ontariu.

Epoksi smole po meri

Nu Flow je razvil epoksi smole, ki so odporne na visoke temperature in korozijo. Primerne so za različne namene uporabe. Uporabljajo pa se predvsem za industrijo in restavracije. Te epoksi smole lahko priredimo, da ustrezajo potrebam določenega projekta.